Tip 1: Stel je verwachtingen (naar beneden) bij

Heb niet te hoge verwachtingen. Datingwebsites zitten veelal vol met mensen waarvan er een hoop niet weten hoe ze online moeten daten. De dating etiquette is hun niet duidelijk, en dat kan reulteren in rare reacties of recht-toe-recht-aan reacties als: "leuk profiel, zullen we chatten"? Wanneer je lage verwachtingen hebt, dan kan het eigenlijk alleen maar meevallen.

Tip 2: Bekijk het profiel van hem/haar voor je reageert

Wellicht denk je: ik ga meteen reageren op een bericht. Doe dit niet, maar ga juist eerst een beetje op onderzoek uit. Bekijk het profiel van de persoon en lees het aandachtig door. Is het een potentiële kanshebber, of is het helemaal niet wat je zoekt. Ook hierbij geldt weer: wees niet té kritisch. Geef hem/haar wel een kans.

Als je het profiel goed hebt bekeken, kun je veel inhoudelijker reageren. Daar kan een leuk gesprek uit voortkomen.

Tip 3: Bekijk social media profielen

De kans is groot dat je hem/haar ook vindt op social media, dus kijk eens door de profielen. Daarmee maak je het beeld nog completer en weet je een beetje wat je kunt verwachten.

Tip 4: Beantwoord de vragen, wees geïnteresseerd en neem de tijd

Bij het opstellen van een reactie, dien je rekening te houden met drie hoofdpunten. Beantwoord sowieso de vragen die hij of zij heeft gesteld. Verder is het belangrijk om iemand een kans te geven. Hoewel je misschien denkt dat de persoon niet interessant is voor jou, doe alsof dit wel zo is. Een eerste indruk kan namelijk fout zijn, en wellicht loop je dan een ontzettend leuk persoon mis. Afkappen kan altijd nog. Verder: neem de tijd om een reactie terug te sturen. Dus niet snel-snel tussendoor, maar ga er even goed voor zitten.

Tip 5: Open vragen stellen

Jij wil natuurlijk ook meer van hem of haar weten. Stel dus open vragen, en geen ja/nee vragen. Hiermee daag je iemand uit om goed na te denken over het antwoord. Hier komen wellicht ook weer een paar open vragen op terug, en zo heb je de basis van een leuk gesprek.

Tip 6: Sluit je bericht positief en goed af

Je mag een eerste reactie best afsluiten met "ik hoop op een leuke reactie terug zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen", of iets in die richting. Dit verhoogt de kans dat je een reactie terug krijgt.

Bekijk per categorie
Meest bekeken