Hoe ziet de perfecte profielfoto eruit?

Er is geen succesrecept, want ieder mens is anders. Een foto die werkt voor persoon A, kan voor persoon B niets opleveren. Het gaat er uiteindelijk om dat je je persoonlijkheid uitstraalt.

Toch zijn er enkele regels die je kunt volgen om je kans op succes te vergroten.

Datingsite profielfoto tips:

1) Kies een foto van je schouders naar boven

Kortom: kies een foto die eruit ziet als een pasfoto, maar pak alsjeblieft geen pasfoto. Niemand wil een paspoortfoto terugzien op een datingsite. Dit is een nietszeggende foto waar geen persoonlijkheid op wordt uitgestraald. Verder is het belangrijk dat je geen foto pakt waar je helemaal op staat. Het is wel goed om deze foto's ook in je profiel te plaatsen, maar niet als profielfoto. Mensen gaan namelijk in eerste instantie af op het gezicht, dus zorg ervoor dat dit meteen goed zichtbaar is.

2) Je hoeft niet per se in de lens te kijken

Uiteraard dien je een foto te pakken waar je gezicht goed op te zien is, maar het is niet altijd nodig om rechtstreeks in de lens te kijken. Soms kan het namelijk veel spannender zijn wanneer je een beetje wegkijkt. De volgende vraag: moet je lachen of juist niet? Dat is aan jou: zorg ervoor dat je straalt. Sommige mensen stralen zonder lach, sommige mensen met. Als je een niet-lachende foto pakt, zorg er dan voor dat je niet té streng kijkt. Ook dit kan mensen afschrikken .

3) Speel met de achtergrond

Hoewel het natuurlijk gaat om de persoon op de voorgrond, is de achtergrond ook belangrijk. Hiermee kun je namelijk al veel vertellen over jezelf. Ben je een bourgondiër die houdt van lekker eten? Kies dan een foto op een terras met een goed glas wijn. Ben je een sportieveling, kies dan een foto in de sportschool. Ben je een reisliefhebber, kies dan een vakantiefoto met een mooie landschap op de achtergrond. Kies bij voorkeur voor een foto die buiten is gemaakt, en bij voorkeur in de zomer of lente!

4) Ga voor een goede kwaliteit

Hiermee bedoel ik niet dat je een professionele fotograaf moet inhuren: ik heb het over de fotokwaliteit. Hoe scherper en kwalitatiever de foto, hoe beter je gezicht uitkomt. Kies dus niet een té kleine foto die je flink vergroot, want dan krijg je alleen maar pixels. Daar gaat niemand op klikken.

5) Vul je profiel aan met meerdere foto's

Foto's zijn belangrijk, dus je kunt bijna stellen: hoe meer hoe beter. Met foto's geef je je potentiële dating partner een goed kijkje in je leven en wat je leuk vindt. Dit betekent dat je uiteraard niet alle foto's van de schouders omhoog hoeft te maken. Hier kun je variëren: kies dus ook foto's waar je helemaal op staat.

Foto afknappers

Uiteraard zijn er ook foto's die je beter niet kunt plaatsen. Die zijn de drie grootste afknappers op het gebied van foto's op datingprofielen. Let op: de onderstaande foto's zijn een killer voor je profiel, dus je plaatst ze niet als profielfoto, maar ook niet als overige foto's in je profiel.

  1. Andere mannen of vrouwen (een big no-no)
  2. Foto's waar je zelf niet op staat
  3. Foto's die té persoonlijk zijn (huisdieren, met ouders etc.)

Hou in je achterhoofd dat een goede foto een cruciaal onderdeel van je datingprofiel is. Dat fotootje gaat het verschil maken tussen tien of honderd mensen die per week jouw profiel bekijken!

Bekijk per categorie
Meest bekeken