De belangrijkste tip: Wees eerlijk. Altijd!

Het allerbelangrijkste dat ik je ga meegeven is: wees ALTIJD eerlijk. Je bent wellicht geneigd om zaken nét iets florisanter te vertellen dan ze zijn. Maar jij wil ook dat je je potentiële toekomstige partner eerlijk is, dus dan dien jij dit ook te zijn. Daarnaast komt de waarheid altijd uit. Overigens wil dit niet zeggen dat je alle vuile was in je datingprofiel moet zetten. Je moet jezelf als het ware "verkopen", dus doe dit door je positieve punten te benadrukken.

Geef veel en uitgebreide informatie

In het datingprofiel kun je veel informatie kwijt over jezelf, dus gebruik deze ruimte dan ook. Geef een goede en accurate beschrijving van jezelf. Zorg ervoor dat je in je profiel overkomt zoals je ook in het echt bent. Maak je bijvoorbeeld vaak grapjes, doe dit dan ook in je profiel. Maak je juist nooit grapjes, doe dit dan ook niet in je profiel. De reden is dat je wellicht een match krijgt met iemand die uiteindelijk helemaal niet bij je lijkt te passen.

Wees daarnaast uitgebreid met informatie. Zeg dus niet "ik hou van lekker eten", maar zeg bijvoorbeeld: "Ik ben een echte bourgondiër en ben gek op lekker tafelen. Ik hou van nagenoeg alle wereldkeukens, maar de Aziatische keuken is ultieme favoriet, met de Italiaanse cuisine op een mooie tweede plaats. Een lekker wijntje en goed gezelschap erbij, en ik ben gelukkig".

Dit klinkt toch veel leuker?

Videoboodschap: doen of niet?

Hierin kan ik kort zijn: doe het alleen als je er écht vertrouwd mee bent. Als je niet goed over komt op video, bijvoorbeeld door de zenuwen, dan kan dit mensen onterecht afschrikken.

Wees helder in wat je zoekt in een relatie

Reserveer een uitgebreid stuk in je profiel om te vertellen wat je van een relatie verwacht en hoe je jouw toekomst samen met iemand ziet. Dit kan in het begin al reden zijn voor sommige mensen om te reageren en andere weer juist niet. Je kunt hier beter open en duidelijk in zijn, ook al krijg je dan wat minder reacties. De reacties dié je krijgt, zijn dan wel relevant.

Tip: maak je profieltekst eerst in Word

Wanneer je een datingprofiel gaat aanmaken, zorg dan dat je al weet wat je wil vertellen door alles in een Word document te typen. Als je namelijk eerst een profiel aanmaakt, dan staat dit al live in een niet-complete vorm.

Ook belangrijk: Neem goed de tijd om een profiel aan te maken. Doe het in één keer goed en kijk wat het oplevert. Geen of nauwelijks reacties? Laat dan iemand in je naaste kring je tekst en foto's controleren en kijk of het een goed beeld schept van wie je bent. Wellicht hebben zij nog tips voor je.

Bekijk per categorie
Meest bekeken