De jacht is geopend

Het is altijd maar hopen dat iedereen zijn of haar profiel zo goed heeft ingevuld als jij dat hebt gedaan. Helaas is dit vaak niet het geval. Daarom dien je zorgvuldig om te gaan met de datingprofielen die je vindt. Probeer door de trucjes heen te kijken / lezen.

Wat dien je te vermijden?

De macho mannen zonder shirt, de dames met getuite rode lippen en half ontblote bovenlijven. Hoewel het verleidelijk is om deze dames/heren aan je interesselijstje toe te voegen, is het verstandiger om hier bij weg te blijven. Negen van de tien keer zijn deze types niet op zoek naar een serieuze relatie, maar juist naar een eenmalig contact of zelfs om mensen voor de gek te houden. Let hier dus mee op.

Waar ben je wel naar op zoek?

Kijk juist uit naar mensen die écht overkomen en ook wat tijd en moeite in hun profiel hebben gestoken. Probeer ook vaker op foto's te klikken die je misschien niet helemaal aanspreken. Wellicht zitten er veel leukere foto's tussen op het profiel, maar heeft hij of zij gewoon een foute keuze gemaakt als profielfoto. Daarnaast kan iemand een heel leuk persoon zijn wanneer je het profiel eenmaal doorleest, hoewel dit op de foto misschien niet meteen overkomt.

Maak het eerste contact

Heb je iemand gevonden waarmee je wellicht een klik hebt of zult krijgen? Heb je het profiel goed doorgelezen en heb je enkele raakvlakken gevonden? Dan is het tijd om een bericht te sturen. Er zijn enkele basis tips die je hierbij kunt gebruiken:

1) Gebruik de raakvlakken die je in het profiel hebt gelezen, ook in je eerste bericht. Laat zien dat je het profiel aandachtig hebt doorgelezen. Hiermee laat je extra goed zien dat je interesse hebt.

2) Wees uitgebreider dan: "jij lijkt leuk en gezellig, heb je zin in contact?". Dit is echt een no-go.

3) Stel jij en je potentiële datingpartner hebben beiden een voorliefde voor Aziatisch eten. Zorg er dan voor dat je dit gebruikt in het bericht. Kies een leuke titel en vertel bijvoorbeeld over je favoriete Aziatische gerechten.

4) Stel vragen. Daardoor is iemand sneller geneigd om te antwoorden. Vergeet dus bijvoorbeeld niet te vragen wat zijn/haar favoriete Aziatische gerechten zijn.

Dit is dus de basis voor het leggen van je eerste contact via een datingsite. Ik weet zeker dat als je dit toepast, je op zijn minst een leuk gesprek zult hebben. Ongeacht of het uiteindelijk klikt of niet: Je bent een leuke ervaring rijker.

Bekijk per categorie
Meest bekeken