Ga voor de juiste site of app

Jij hoeft namelijk niet de grootste of bekendste datingsite of app uit te kiezen om succes te hebben. Je kan namelijk ook kiezen voor een site waarbij een specifieke doelgroep benaderd wordt. Dit kunnen groepen uit de LHBT community zijn maar ook hoger opgeleiden, senioren of religieuze mensen kunnen naar een datingwebsite gaan waar ze gelijken kunnen ontmoeten. Vraag eens rond naar alle datingsites en apps en durf eens te vragen of iemand goede ervaringen heeft met een bepaalde site.

Begin met een gratis lidmaatschap

De meeste online datingsites en datingapps bieden de mogelijkheid om een gratis lidmaatschap aan te maken. Met dit gratis lidmaatschap kun je een eigen profiel aanmaken en kun je ook andere profielen bekijken, mensen opzoeken en anderen een berichtje sturen. Het is dus helemaal niet nodig om een betaald lidmaatschap te kiezen om een match te vinden.

Gestructureerd zoeken

Jij kan een zoekprofiel bepalen zodat je gemakkelijker anderen kunt benaderen die op jou aansluiten. Je kunt een aantal criteria aangeven die je belangrijk vindt. Dit kunnen punten zijn als leeftijd, opleiding, woongebied of een kinderwens. Een zoekprofiel moet je zo invullen dat je er voldoende hits mee krijgt. Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw op zoek te gaan en kun jij potentiële kandidaten terugvinden. Het is daarbij erg belangrijk dat je nieuwe inschrijvers blijft controleren. Heb jij een aantal mensen gevonden die je aanspreken? Voeg ze dan toe aan je favorietenlijst.

Stuur een persoonlijk bericht

Iemand gevonden die je aanspreekt? Dan kun je ervoor kiezen om een berichtje te sturen. Het is daarbij erg belangrijk dat je het wel persoonlijk maakt. Geef aan wat je aansprak toen je het profiel zag. Je kan ook een aantal vragen stellen zodat je meer te weten komt over degene die je berichtje ontvangt. Zorg er wel voor dat je jouw bericht kort houdt en vraag of de ander ook interesse in jou heeft.

Bel vooraf en zorg dat je eerste afspraak op een openbare plek is

Het is zeer verstandig om eerst een telefoongesprek te voeren voordat je een eerste afspraakje plant. Zo kom je erachter of je een goed gesprek kunt voeren en kun je luisteren naar de stem. Op deze manier kun jij afstemmen of je een goed gevoel krijgt bij deze persoon. Is dit allemaal prima? Dan kun je een date inplannen. Het beste is om af te spreken op een openbare plek. Ga eens wandelen in een park of een drankje doen ergens in een café of restaurant. Op deze manier heb je een veilige ontmoetingsplek en kun je het toch enorm gezellig hebben met zijn tweeën.

Bekijk per categorie
Meest bekeken